قاصدک مهر

روزهای تلخ و شیرین

قاصدک مهر

روزهای تلخ و شیرین

جشن تولد 5 سالگی نویانم

تم تولدش رو خودش انتخاب کرد. نمیدونم گفتم یا نه ولی کارتون دیدن تو خونه ما قانون داره. صبح، ظهر و شب هر نوبت نهایت نیم ساعت. هر کارتونی هم که قراره ببینه قبلش خودمون دانلود میکنیم و میبینیم که خشن و ... نباشه. چند وقتیه عاشق کارتون سگ های نگهبان شده و واقعا هم کارتون خوبیه.به همین خاطر تم تولدش هم سگ های نگهبان انتخاب کرد و کلی بابت انتخاب و اجرا تم مورد علاقش، راضی بود.

کیک تولد نپخته بودیم که پختیم!!! دربه در شی کرونا

هر چی با خودم کلنجار رفتم نتونستم با خودم کنار بیام و کیک تولد سفارش بدم(لازمه توضیح بدم که از وقتی کرونا اومده هیچ چیز حاضری نگرفتم مگه اینکه بشه ضدعفونی یا گرمش کرد. چون کیک تولد نه قابل ضدعفونی کردنه و نه گرم کردن، پس تصمیم گرفتم خودم دست به کار بشم. یه بار امتحان کردم و این کیکی که میبینین تقریبا میشه گفت دومین تجربه منه)

دستورشو از این سایت برداشتم و براتون میذارم که اگه خواستین استفاده کنین:

https://www.2nafare.com/%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA-%D8%AE%D9%85%DB%8C%D8%B1-%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%AA-%D9%85%D8%B1%D8%AD%D9%84%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%B1%D8%AD%D9%84%D9%87/

"مواد لازم برای تهیه فوندانت کره ای

  • پودر ژلاتین 1 و نیم قاشق غذاخوری
  • آب 1/4 پیمانه
  • گلیسیرین خوراکی 1 قاشق غذاخوری
  • گلوکز نصف پیمانه
  • کره 30 گرم
  • پودر شکر 900 گرم تا 1 کیلو گرم

طرز تهیه خمیر فوندانت:

ابتدا پور شکر رو الک می کنیم و در ظرف مناسب و گودی می ریزیم و فعلاَ کنار می ذاریم.سپس، قابلمه یا کتری رو تا نیمه آب می کنیم و روی حرارت قرار می دیم تا به جوش بیاد. حالا 1/4 آب رو که در مواد اولیه گفتم در ظرفی می ریزیم.پودر ژلاتین رو روی آب می پاشیم. حدوداَ 5 دقیقه صبر می کنیم تا حالت اسفنجی پیدا کنه، بعد ظرف رو روی ظرف آب در حال جوشیدن قرار می دیم یا به اصطلاح بن ماری می کنیم. ژلاتین کم کم شروع به حل شدن می کنه. مرتب هم بزنین تا کاملاً شفاف و بی رنگ بشه و ذوب بشه. حالا گلوگز رو اضافه می کنیم و همچنان به هم میزنیم تا گلوکز هم کاملا محلول بشه. بعد از شفاف شدن ژلاتین و گلوکز کره رو اضافه می کنیم و به هم زدن ادامه میدیم تا محلول یکدست و روانی داشته باشیم. وقتی همه مواد کاملاً مخلوط شدن و یکدست شد، ظرف رو از روی حرارت بر می داریم و گلیسرین خوراکی رو اضافه می کنیم. محلول آماده شده رو در مرکز پودر شکر به یکباره بریزین در حالیکه محلول هنوز از حرازت نیفتاده باشه چون در این صورت خمیرتون رشته رشته میشه و انسجام کافی رو پیدا نخواهد کرد. سپس با یک قاشق چوبی شروع به مخلوط کردن می کنیم تا کمی منسجم بشه. بعد از اینکه مواد به خورد هم رفت و کمی منسجم شد،قاشق رو کنار می ذاریم. کف دستمون رو کمی به گلیسرین آغشه می کنیم و با دست شروع به ورز دادن می کنیم. به یاد داشته باشین هیچ وقت خمیر فوندانت رو با کف دست ورز ندین. چون همونطور که در ابتدا گفتم حرارت دشمن فوندانت هست و کف دست حرارت رو به خمیر منتقل می کنه و خمیر حالت خودش رو از دست میده و فرم نمی گیره.بعد از اینگه 900 گرم پودر شکر رو اضافه کردین ولی خمیر هنوز چسبناک بود، شما مجازین کم کم یک مقدار دیگه پودر شکر رو روی خمیر الک کنین و باز ورز بدین تا خمیر کاملاً منسجم بشه. اما این نکته رو به یاد داشته باشین که هیچ وقت بیش از حد پودر شکر رو اضافه نکنین چون باعث خشکی و انعطاف ناپذیری خمیر میشه"

فرم دادن پودر خامه هم کاری نداره و من طبق دستور زیر انجامش دادم:

https://sarashpazpapion.com/recipe/9377/%D9%81%D8%B1%D9%85-%D8%AF%D8%A7%D8%AF%D9%86-%D8%AE%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%A8%D8%A7-%D9%BE%D9%88%D8%AF%D8%B1-%D8%AE%D8%A7%D9%85%D9%87

"فرم دادن خامه با پودر خامه:
مواد لازم:
پودر خامه  3-4 قاشق غذا خوری
شیر سرد  1فنجان
پودر قند  2 قاشق غذا خوری
طرز تهیه:
ابتدا پودر خامه و پودر قند را درون ظرفی مناسب با یکدیگر مخلوط کنید سپس آن ها را درون کاسه ای بریزید و شیر سرد را در وسط مخلوط خامه بریزید و با دور تند همزن ۵دقیقه مخلوط خامه و شیر را هم بزنید سپس به مدت ۱۰ دقیقه دیگر نیز با دور متوسط همزن مخلوط خامه و شیر را هم بزنید.زمانی که جای پره های همزن روی خامه ماند یعنی خامه به صورت کامل فرم گرفته است و شما می توانید از این خامه برای تزیین انواع کیک و شیرینی استفاده کنید."
من بعد از فرم گرفتن خامه، شکلات تخته ای آب شده هم بهش اضافه کردم و باز با همزن هم زدم و گذاشتم تو یخچال تا حسابی خنک بشه.
دو سری کیک درست کردم. یه کیک کاکائویی و یه کیک پرتقالی(از زمستون سال قبل پوست پرتقال رنده شده تو فریزرم دارم که طعم کیکو عالی میکنه) و چند ساعتی گذاشتم تو یخچال بمونن تا حسابی خنک بشن. بعد بینشونو با مخلوط خامه فرم داده و شکلات تخته ای آب شده و موز و گردو پر کردم و دور کیکو خامه کشی کردم. برای روشم شکلات تخته ای آب کردم و ریختم. فوندانت و کیک یه روز تو یخچال موند و فرداش تزیینش کردم. راستی اینم بگم که فوندانت رو به راحتی میتونین با کمک آب روی فوندانت بچسبونین. یه تقلب کوچولو هم کردم. عکس های روی کیک جز استخون و جای پا همگی برچسب و غیرقابل خوردن هستن
ما همیشه قبل از سرو کیک لایه فوندانت رو به خاطر شکر زیاد و رنگ خوراکی جدا میکنیم، به همین خاطر برای چسبوندن عکس ها هیچ مشکلی نداشتم

اینم از ژله سگ های نگهبانمون که لایه لایه است و لایه های سفید مخلوط ژله آلوورا و بستنی وانیلیه.استخون و جای پای هاپو هم فوندانته که البته ایده جالبی نبود و بهتره با خود ژله درست بشه چون ژله فوندانت رو آب میکنه.

این جا پاهای نمدی هم که میبینین با یه عکس 5 سالگی نویان، گیفت های تولدش بودن که پشتشون آهنربا زدم که رو یخچال و ... بمونن.

اینم از تولد پنج سالگی گل پسر، که به خاطر کرونا دعوتی چندانی نداشتیم و زیادی خودمونی بود.مامان اینا روز تولد نویان، به خاطر عمل زانو خالم، کرمانشاه نبودن. به همین خاطر یه هفته زودتر، یکشنبه 23 شهریور 1399 تولدش رو جشن گرفتیم و بهمون حسابی خوش گذشت.

ز دستم برنمیخیزد که یک دم بی تو بنشینم

به جز رویت نمیخواهم که روی هیچ کس بینم

من اول روز دانستم که با شیرین درافتادم

که چون فرهاد باید شست دست از جان شیرینم

تو را من دوست میدارم خلاف هر که در عالم

اگر طعنه است در عقلم اگر رخنه است در دینم...

"سعدی"

اینی که میبینین کادو تولد نویانه. از آجر واقعی ساخته شده و ملاتش قابل شستشو و استفاده مجدده. اون سازه هایی هم که میبینین نویانی خودش ساخته و رنگ کرده.


و اینک پنج سالگی...

و تو بی شک شگفت انگیز ترین اتفاق زندگی منی.پنج ساله میشوی و من بهترین روزهای زندگیم را تجربه میکنم. تو قد میکشی و من با لحظه لحظه بودنت خاطره میسازم.دست هایم را میگیری و پرواز میکنم به رویایی که هیچ بالی نمی خواهد، تا تو همدست منی.پا به پایت کودکی های نکرده را بازی میکنم و خنده های به یغما رفته را باز میستانم و زمان چه بی دریغ میگذرد!!!

نویانم، نفسم، بهترینم، بهترین ها سهم تو. تولدت مبارک...

1399/06/29

تقدیم برای عرض تبریک

من بیست ساله بودم و تو بیست و یک ساله، که نامزد کردیم!خیلیا با تعجب نگاهمون میکردن و تو گوش هم می گفتن عاشقی که از سرشون بیفته باید ببینیشون!!!الان بچن!!!نمیفهمن!!!پونزده سال گذشت. عاشقی از سرمون نیوفتاد. به قول شاملو"هر چه بیشتر میبینمت احتیاجم به دیدنت بیشتر میشود"

بهترینم، سالگرد نامزدیمون مبارک...

"جز تو یاری نگرفتیم و نخواهیم گرفت

بر همان عهد که بودیم بر آنیم هنوز..."

1399/06/21